Poesi som politik: Ett samtal om kropp och kamp


Tisdagen den 13 mars kl 19:00 gästas Aspuddens bokhandel av Yolanda Aurora Bohm Ramirez och Nino Mick för ett samtal med Athena Farrokhzad om kropp och kamp.

Som vanligt kostar biljetterna blott femtio kronor. Begränsat antal platser så förköp rekommenderas (endast i bokhandeln).

Kvällarna i Aspuddens bokhandel arrangeras med stöd av Stockholms stad, Kulturrådet och Svenska Akademien.

Athena Farrokhzad (född 1983) bor i Stockholm och är poet, dramatiker, översättare och lärare vid Biskops-Arnös författarskola. Hennes senaste bok är "Trado", skriven med Svetlana Carstean. I vår spelas hennes pjäs Torget på Unga Klara.

Yolanda Aurora Bohm Ramirez, född 1987, är uppvuxen i Skogås och har studerat skrivande vid Malmö Högskola och Ölands Folkhögskola. Hen skriver sina egna minnen och sin mammas memoarer, klottrar på handryggar och använder våra heligaste skrifter som scrapbooks. Yolanda är förläsare, aktivist och spoken word-poet. Boken "Ikon" är hennes debut.

Nino Mick är född 1990, bor i Göteborg, är en uppmärksammad och uppskattad scenpoet. 2013 blev hen svensk mästare i poetry slam och Svenska kyrkans kulturstipendiat 2015. Nino är även vice ordförande i Göteborgs Litteraturhus. "Tjugofemtusen kilometer nervtrådar" är hens debut.

När: 13 mars 2018 19:00 - 13 mars 2018 21:00

Var: Aspuddens Bokhandel Hägerstensvägen 130 / Stockholm

Arrangör: Aspuddens bokhandel