Palina Respublika - Den belarusiska musikens framtidshopp!


Östgruppen bjuder på stämningsfull musik med Palina Respublika, spännande samtal och georgiska tilltugg. Var med på invigningen av deras Belarusdagar!

Palina Respublika har beskrivits som den belarusiska musikens framtidshopp. Hon slog igenom som artist redan 2011, endast 17 år gammal. Då var hon frontfigur i ett band med samma namn, nu gör hon solokarriär och skriver och framför egna och andras låtar till akustisk gitarr eller synth.

Palina Respublika har turnerat internationellt men uppträder nu för första gången i Sverige. Hennes mjuka, vackra stämma och proffsiga musikalitet lämnar ingen oberörd.

Före konserten förs ett brett samtal på scenen kring hur det är att vara ung i dagens Belarus, ett land som i nyhetsrapporteringen framstår som präglat av människorättsbrott och samhällelig stagnation.

Vad säger de unga människor som står i begrepp att forma Belarus framtid? Finns det hopp om förändring och möjligheter till självförverkligande, eller lockas landets ungdomar mer av världen utanför? Har framväxandet av sociala medier lett till ett ökat engagemang för samhällsfrågor eller utgör de tvärtom bara en tillflyktsort för dem som inte orkar bry sig?

Medverkar gör – förutom Palina Respublika - den unge politikern Juras Lukasjevitj och Aljaksandra Kuzmitj från Belarus studentförbund.

Det kommer att bjudas på lite georgiska tilltugg, och drycker kommer att finnas till försäljning i baren.

Konsert: Palina Respublika

Samtal: Juras Lukasjevitj (vice ordförande i oppositionspartiet BNF, relegerad från Belarus statliga universitet 2017 på grund av sitt politiska engagemang ) Aljaksandra Kuzmitj (internationell sekreterare i Belarus oberoende studentförbund, ZBS) Palina Respublika (artist)

När: 13 mars, kl 18.30 Var: Teaterstudio Lederman, Gästrikegatan 13, Stockholm Hur: Fri entré men du måste föranmäla dig senast den 12 mars. OBS! Begränsat antal platser, det är först till kvarn som gäller!

När: 13 mars 2018 18:30 - 13 mars 2018 21:30

Var: TeaterStudio Lederman Gästrikegatan 13 / Stockholm

Arrangör: Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter