”Fuck your marsvin and dö”


"Jag känner så jävla mycket. Faktiskt. Men det kan man inte prata om för det är fucking hemligt. Men bara så. ‘Jag känner.’ Så kan man säga. Typ.”

Lisbet, Lena och Jenny är tre högstadieflickor som finner en frizon från omvärldens blickar på skoltoaletten. Under tre år får vi följa deras försök att förstå sig själva och livet. Bakom den låsta dörren tänker och funderar de. Där utmanar de gränser, där kan de vara sig själva. Samtidigt speglas omgivningen även i det slutna rummet genom våld och maktspel.

Teater Athena undersöker Flickan med ”Fuck your marsvin and dö”. Genom att låta klassiska stereotyper agera på sätt vi inte förväntar oss hoppas vi kunna bredda både våra egna och publikens tankesätt. Vilka ramar ska flickor enligt samhället röra sig inom? Vad får flickor inte göra? Samtidigt behandlar pjäsen även existentiella frågor som vi alla ställs inför, men för en gångs skull är det flickan som ställs inför dem. Flickan får representera människan.

Teater Athena är en nystartad friteatergrupp bestående av fem unga scenkonstnärer verksamma i Malmö och Göteborg. “Fuck your marsvin and dö”, som har urpremiär den 8 mars, är gruppens första produktion.

Regi: Lisa Quartey och ensemblen På scen: Nellie Björklund, Vilma Linton och Amanda Quartey Dramatiker: Anna Nygren Kostym: Emma Elinsrå Scenografi och ljusdesign: Ernesto Mejia

Speltid: 75 min utan paus

Kostnad: Ordinarie - 150 kr Studerande/Pensionär/Arbetslös - 100 kr

Föreställningen spelas: 8-9 mars (Månteatern i Lund) 15-17 mars (Bastionen i Malmö) Biljetter till Lund och Malmö via Kulturcentralen

7 april (Valfisken i Simrishamn) Biljetter betalas på plats

12 & 14 april (Frilagret i Göteborg) - 50 kr Biljetter betalas på plats

Teater Athena har fått residens hos Månteatern under UngaMån/Residens. UngaMån är Månteaterns plattform för ungas eget skapande.

Genomförs i samarbete med ABF Malmö.

Föreställningen är olämplig för barn under 12 år.

När: 8 mars 2018 19:00 - 14 april 2018 20:30

Var: Månteatern (Lund), Bastionen (Malmö), Valfisken (Simrishamn), Frilagret (Göteborg) / Flera orter

Arrangör: Teater Athena, Frilagret, Månteatern, Bastionen