En feministisk utrikespolitik efter valet! Lansering & debatt


Deltagare:

Riksdagsledamöter från utrikesutskottet: Maria Andersson Willner (S) Sofia Arkelsten (M) Valter Mutt (MP) Yasmine Posio Nilsson (V)

Program: 08.30: Registrering och servering av frukostmackor 09.00: Välkomna! 09.05: Civilsamhällets deklaration för en feministisk utrikespolitik Representanter från CONCORD Sveriges jämställdhetsarbetsgrupp presenterar några av de viktigaste utmaningarna och rekommendationerna från ”Civilsamhällets deklaration för en feministisk utrikespolitik”. 09.30: Paneldebatt med partierna Riksdagsledamöter i utrikesutskottet från fem partier får svara på frågor om hur deras partier ser på en fortsatt feministisk utrikespolitik efter valet. Kommer alla partier vilja fortsätta föra en feministisk utrikespolitik under nästa mandatperiod? Hur skulle i så fall de olika partiernas feministiska utrikespolitik skilja sig från varandra? 10.25: Avrundning

Arrangörer: Afrikagrupperna, Diakonia, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, Kvinna till Kvinna, Läkare i Världen, MÄN, Operation 1325, Plan international Sverige, PMU, PRO Global, RFSL, RFSU, Rädda Barnen, Svalorna Indien Bangladesh, Svenska kyrkans internationella arbete, Union to Union, Wateraid och We Effect.

Organisationerna är medlemmar i CONCORD Sveriges jämställdhetsarbetsgrupp och medförfattare till "Civilsamhällets Deklaration för en feministisk utrikespolitik".

När: 7 mars 2018 08:30 - 7 mars 2018 10:30

Var: Kungliga Myntkabinettet Slottsbacken 6 / Stockholm

Arrangör: Concord Sverige