Filmklubben Moderna Museet: Grace Jones: Bloodlight and Bami


Filmklubben är platsen för konstrelaterad film och samtal på fredagskvällar. Varmt välkommen till visning av Sophie Fiennes film Grace Jones: Bloodlight and Bami (2017) med efterföljande regissörsamtal och fest. Visningen är ett samarbete med CinemAfrica.

Grace Jones är en stilikon och en levande legend inom klubbkulturen såväl som inom den breda populärkulturen. Sophie Fiennes närgångna porträtt följer stjärnan i processen med att spela in ett nytt album, med material som bygger på personliga upplevelser. Grace Jones: Bloodlight and Bami bryter med den dokumentärtradition som ofta skapat endimensionella mytologiseringar av kvinnliga artister. Fiennes klipper mellan glamourösa scenframträdanden i New York och Paris och informella samtal med vänner och familj på Jamaica och låter betraktaren komma nära människan Grace Jones.

Filmen börjar: kl 18 Längd: 115 min Plats: Auditoriet, plan 2 Språk: engelska och franska, svensk text Pris: 130 kr (filmvisning och fest) Filmbaren utanför Auditoriet är öppen kl 17.30–18.

Filmvisningen följs av ett samtal med regissören Sophie Fiennes. Därefter fest i Restaurangen och Baren till Grace Jones ära kl 20–00 med ImOnARoof.

När: 2 mars 2018 18:00 - 2 mars 2018 23:00

Var: Moderna Museet Exercisplan 4 / Stockholm

Arrangör: CinemAfrica Sweden och Moderna Museet