Sighted Eyes/Feeling Heart


GRATIS!

Regissören Tracy Heather Strain presenterar ett filmiskt porträtt av ingen mindre än den frispråkiga dramatikern, Lorraine Hansberry (A Raisin In The Sun). Lorraine Hansberry var en framstående dramatiker, författare, aktivist och en viktig figur inom den svarta feministiska och medborgarrättsrörelsen. Hon syntes i sammanhang med namn som James Baldwin, inspirerade stora artister som Nina Simone, krossade barriärer från Broadway till Hollywood: Allt detta och så mycker mer innan sin allt för tidiga död vid 34 års åldern. Sighted Eyes/Feeling Heart levererar rik självbiografi som Hansberry förtjänar, med arkivmaterial, intima intervjutagningar med Hansberry, och ett brett utbud av sin samtid lyckas filmen göra en djupdykning i hennes historia, politik och privatlivet.

Efter visningen av filmen Sighted Eyes/Feeling Heart, om Lorraine Hansberrys liv, ställd mot bakgrunden av Historiska Museets utställning 100% kamp – Sveriges historia, kommer det att hållas ett forum om mekanismerna bakom bostadssegregationen och dess effekter på utbildning, kultur, ekonomi och psykologi.

Kostnad: Gratis

När: 28 februari 2018 18:00 - 28 februari 2018 20:30

Var: Historiska museet Narvavägen 13-17 / Stockholm

Arrangör: Historiska museet och CinemAfrica Sweden