Vad ska folk säga - Förhandsvisning & livesänt samtal


VAD SKA FOLK SÄGA: FÖRHANDSVISNING & LIVESÄNT SAMTAL

Förhandsvisning av norska publik- och kritikersuccén VAD SKA FOLK SÄGA. Ett gripande och intensivt drama om att växa upp i en familj som präglas av kulturell separation och hederskultur. Efter visningen följer ett livesänt samtal från Skandia i Stockholm med regissören Iram Haq och journalisten Alexandra Pascalidou.

VAD SKA FOLK SÄGA Sextonåriga Nisha bor i Oslo och lever ett dubbelliv. Hemma följer hon strikt familjens pakistanska traditioner, men med sina vänner lever hon ett vanligt modernt tonårsliv. När hennes pappa kommer på henne med att ha en pojkvän, skickas hon till Pakistan - ett land där hon aldrig tidigare varit.

Manusförfattaren och regissören Iram Haq har byggt filmen delvis på egna erfarenheter. Hon skildrar krocken mellan de skilda världarna ur både västerländsk och och pakistansk vinkel.

Under Göteborg Filmfestival 2018 belönades filmen med Publikpriset för Bästa nordiska långfilm!

Arrangörer: Folkets bio Malmö i samarbete med ABF Malmö och Folkets Bio Riks!

När: 24 februari 2018 16:00 - 24 februari 2018 19:00

Var: Folkets Bio Malmö Friisgatan 19 D / Malmö

Arrangör: Folkets Bio Malmö