Fest för ett fritt Västsahara


Kvällen bjuder på livemusik, poesi, västsaharisk mat, information om ockupationen av Västsahara och mycket mer.

Vastsaharisk gemenskap i Sverige Under kvällen kommer medlemmar från organisationen att informera om ockupationen i Västsahara och situationen i dag.

Västsaharisk gemenskap i Sverige (VGS) är en oberoende och ideell förening. De är en grupp unga människor som har skapat en Västsaharaförening med socialt, kulturellt och politiskt fokus på Västsaharafrågan. Med föreningen vill de upplysa om konflikten i Västsahara och vara till hjälp för de västsaharier som lever i Sverige och Skandinavien. De vill bidra till utvecklingsprojekt i Västsahara och i flyktinglägren.

Poesi: Uppträdanden från Kerstin Varenius och även Pernilla Stammler Jaliff som bl.a. kommit 2a i poetry slam SM och är vinnare av vinterfestivalen och kulturkalaset 2017.

Livemusik: Causeries Causeries ett indierockband från Göteborg som kombinerar stora rumsljud med energisk rytm. Deras senaste ep "Los Tellus EP", kom 2017. Nytt material kommer att släppas i vår.

DJ: Do the Math Do the Math är en elektrisk DJ som fått folk att skaka loss på både stora och små dansgolv över 10 års tid. Ikväll bjuder han på afrikanska rytmer och world music, roots reggae/ska, soul, funk, oldschool hip hop med mera, alltid med svänget i centrum!

Alla intäkter under kvällen går till fortsatt opinionsarbete för ert fritt Västsahara.

Inträde: 50kr, eller större frivilligt bidrag. När: lördagen den 24 februari. Plats: Göteborgs Litteraturhuset, Frilagret, Heurlins Plats 1, Göteborg, (nära Järntorget).

Festen arrangeras av Västsaharisk Gemenskap i Sverige, Emmaus Björkå och Göteborgs Afrikagupp. Festen är alkoholfri.

När: 24 februari 2018 18:00 - 24 februari 2018 22:00

Var: Göteborgs Litteraturhus Lagerhuset, Heurlins plats 1 / Göteborg

Arrangör: Göteborgs Afrikagrupp och Causeries