Bokrelease/samtal: Wobblies of the World. A Global History!


Arbetarrörelsens arkiv i Skånes föreläsningsserie VT-2018 Tillfälle 1: Bokrelease/samtal: "Wobblies of the World. A Global History"

Industrial Workers of the World (IWW) grundades i USA 1905 som en av de första internationella fackföreningsorganisationerna, och har ansetts som den mest radikala. Under de tidiga åren engagerades över 200 000 medlemmar, däribland den svenske sångaren Joe Hill. Nu släpps en antologi om organisationen författad av forskare från hela världen som undersöker dess olika globala uttryck. Kvällen bjuder på ett samtal kring IWW och boken, som också kommer att finnas till försäljning. På plats finns Dave Struthers, en av antologins redaktörer, och Johan Pries som skrivit ett kapitel om den svensk-amerikanska IWW-aktivisten PJ Welinder.

I samarbete med Malmö stadsarkiv, Radikala nätverket vid Lunds universitet och ABF Malmö. Fri entré.

När: 22 februari 2018 18:30 - 22 februari 2018 20:00

Var: Malmö Stadsarkiv Bergsgatan 20 / Malmö

Arrangör: Wobblies of the World, Arbetarrörelsens Arkiv i Skåne, Malmö Stadsarkiv, ABF Malmö