Tala med: att vara jude i Sverige i dag


Tala med är tillbaka! I vår välkomnar StreetGäris och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby till nya samtal där de som berörs av ämnet får forma samtalet. För att på en trygg plattform prata om frågor som ofta lyfts och diskuteras av andra, men sällan av de berörda.

Moderator: Olga Stern Olga är uppvuxen i Stockholm med ett ben i det judiska communityt och ett ben i den ickejudiska världen. Till vardags är hon programmerare och driver tjänsten Genews som hjälper nyhetsredaktioner att balansera könsfördelningen i sitt innehåll, men håller också föredrag och modererar samtal.

Samtalsdeltagare: Wendy Francis Wendy "Wutäng" Francis är utbildare, poet och storyteller, och använder sin poesi för att böja, bryta ner och bygga om på nytt. Med sina texter vill hon uppmana andra att skapa kulturella avtryck på samtiden - att vara svarta utropstecken på tomma, vita blad. Under kvällen kommer Wendy även läsa en dikt som handlar om att vara minoritet i en minoritet - som svart och judisk.

Jackie Haikui Mhitaryan

StreetGäris och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby bjuder i vår in till tre tillfällen på följande teman:

Att vara jude i Sverige i dag 19 februari 18.00

Att vara rom i Sverige i dag 19 mars 18.00

Att vara transperson i Sverige i dag 16 april 18.00

När: 19 februari 2018 18:00 - 19 februari 2018 19:30

Var: Kulturhuset Stadsteatern Vällingby Vällingby Torg 43 / Vällingby

Arrangör: StreetGäris och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby