Föregångerskan


Hundraårsjubileet för den kvinnliga rösträtten närmar sig, men kampen för rösträtt och mänskliga rättigheter fortsätter.

En av dem som såg till att vi fick rösträtt i Sverige var Gulli Petrini. Som fysiker och frisinnad kommunalpolitiker verkade hon i Växjö som lärare samt ordförande i Landsföreningen kvinnans rösträtt 1903-1914 och åren därefter i Stockholm. Men alla såg inte på henne med blida ögon. När hon undervisade om evolutionen fick hon sparken från sin tjänst som lärare.

Här möter du Gulli Petrini i Catherine Westlings övertygande gestalt och med regi av Karin Enberg går det inte att ta miste på hur aktuella dessa frågor är än i dag. Musik av Laleh, Annika Norlin/Säkert, Anna Järvinen, Salt n Pepa med flera.

Fri entré - begränsat antal platser. Boka biljetter från och med den 8 januari genom att maila till folkbiblioteken@lund.se

När: 15 februari 2018 18:00 - 15 februari 2018 18:50

Var: Stadsbiblioteket S:t Petri Kyrkogata 6 222 21 Lund / Lund

Arrangör: Lunds stadsbibliotek