BÖRDAN - Performance


BÖRDAN I PERFORMANCE 10 feb kl. 12-16

Koncept & performance Charlotte Ostritsch och Felicia Rauma Andersen (studerande vid Örebro Konstskola)

Fri entré

"Ojämlikheten mellan könen är den största obalans som mänskligheten har skådat. Att födas till kvinna är både en välsignelse och en börda. Kampen mot smuts och fläckar är tidskrävande och omfattande. Kvinnan gör fint, städar och putsar både sig själv och omvärlden.

Under vårt performance bejakar vi smutsen istället för att bekämpa den genom att tvätta våra händer i svärta medan vi broderar i tysthet. Vi bryter oss loss från de mönster som skapats kring renhet. Smutsen blir någonting livsbejakande; spår av liv, av skapande, av frihet i ett renhetsfixerat patriarkat. Vi broderar för att lyfta en kvinnlig syssla som utförts i århundraden i ett rum skapat av oss för oss. Betraktaren bjuds in till att lyssna och dela vår gemenskap."

Charlotte Ostritsch & Felicia Rauma Andersen, januari 2018

När: 10 februari 2018 12:00 - 10 februari 2018 16:00

Var: Örebro konsthall Olaigatan 17B / Örebro

Arrangör: Felicia Andersen och Charlotte Ostritsch