Aghili/karlsson “Shoresh/The ground is on fire”


Motstånd, poesi och civil olydnad

Den fristående uppföljaren till omdebatterade Marken Brinner fyller scenen med röster från internationella motståndsrörelser.

Shoresh/The Ground is on Fire är inspirerad av fyra samtida protester i europeiska och amerikanska städer och lyfter frågor om proteströrelser, motstånd och organisering för att vinna demokratiska rättigheter. Föreställningen är ett internationellt samarbete mellan svenska konstgruppen aghili/karlsson och fyra poeter från London, Los Angeles, Paris och Stockholm.

Detta är en fristående uppföljning på Marken Brinner – en föreställning om upplopp i Husby/Clichy-sous-Bois/Tottenham/South Central, som spelades på Ung Scen/Öst 2014. Trots sedan länge utsålda hus blev Marken Brinner nedlagd efter bara en månads speltid och gav upphov till en av vår tids största svenska debatter om scenkonst och politik. Genom att påtala historiska och samtida exempel på civil olydnad uppmärksammar Shoresh/The Ground is on Fire folkets motstånd i en samtid där de styrande ges makten att definiera proteströrelserna.

När: 10 februari 2018 19:00 - 11 februari 2018 20:00

Var: Inkonst Bergsgatan 29 / Malmö

Arrangör: Inkonst