Vanessa Haynes


Ända sedan 1979 har kollektivet Incognito varit en kraft att räkna med inom brittisk jazz och funk. Så länge har inte Vanessa Haynes medverkat – men hon har definitivt gjort avtryck i bandets historia och är idag en av bandets fasta samarbetspartners.

Tidigare i år gav denna starka soulröst ut sitt första soloalbum. Det är med det albumet i ryggen som hon nu ger sig ut på egen turné runt om i Norden. Gigget på Fasching avslutar en turné där hon uppträder med sitt solomaterial. Men det är inte hela sanningen. Hon passar också på att bjuda på material från kommande skivan, blandat med några Incognito-nummer och andra klassiker som hon älskar att sjunga.

Vanessa Haynes har tidigare uppträtt med artister som Van Morrison, Chaka Khan och Billy Ocean. Hon är van att stå på scen och bjuder på stark utstrålning, säker frasering och musik som hämtar näring från både jazz, funk och soul. Hon ackompanjeras av ett säkert gäng musiker under ledning av trummisen Kari Paavola.

Vanessa Haynes – sång Tom O'Grady – klaviatur Kari Paavola – trummor Markku Kanerva – gitarr Tapio Backlund – bas

När: 3 februari 2018 20:00 - 3 februari 2018 23:00

Var: Fasching Kungsgatan 63 / Stockholm

Arrangör: Fasching och Vanessa Haynes