Frida Sundemo på Kulturhuset Stadsteatern


Frida Sundemo är sångerska, låtskrivare och producent. Den 6 oktober 2017 släppte hon sitt debutalbum Flashbacks & Futures, ett album som inspirerats av rymden, där både minimalistisk synthpop och storslagna orkesterproduktioner ryms. Fridas röst har kallats "sweet but sad like a lollipop dropped on the floor" (NME) och The Guardian prisar hennes "glistening Electro pop".

EP:n Indigo blev hennes första release i Europa, släppt på Parlophone Records i England. Leadsingeln Indigo spelades flitigt i P3 och remixades av bland annat Adrian Lux. Hennes musik har även spelats i en rad tv-serier och filmer, som Slow Down tillsammans med den franske producenten Para One (Daft Punk, Justice) till filmen Girlhood och Keep An Eye On Me som tog stor plats i en nyckelscen i Grey’s Anatomy. 2015 gjorde hon sin skådespelardebut i den brittiska filmen Kill Your Friends, mot stjärnor som Nicholas Hoult, James Corden och Patricia Arquette.

När: 3 februari 2018 20:00 - 3 februari 2018 23:00

Var: Kulturhuset Stadsteatern Kulturhuset Sergelstorg / Stockholm

Arrangör: Kulturhuset Stadsteatern