Nina Simone Afton


Eunice Kathleen Waymon föddes 1933 i North Carolina. Hon var en amerikansk sångerska, pianist, kompositör och aktivist för medborgarrättsrörelsen. Hennes dröm var att bli Amerikas första svarta kvinnliga pianist att spela på Carnegie Hall i New York men rasism och segretionen i USA satte stopp för det. I stället blev hon en Jazz- och Soulsångerska på en liten nattklubb i Atlantic City och tog artistnamnet Nina Simone. Hennes förmåga att tolka andras låtar med eget uttryck har inspirerat mig. Därför ska jag, Anna Rällsjö, ha en konsert i samband med mitt gymnasieprojekt där jag tolkar och sjunger hennes musik. En halvtimmes konsert där jag tillsammans med musiker framför ett urval av Nina Simones låtar. Plats: Södra Latins aula Tid: 18:45-19:15 Gratis Inträde!

När: 23 januari 2018 18:45 - 23 januari 2018 19:15

Var: Södra Latin Skaraborgsgatan 14 / Stockholm

Arrangör: Södra Latin