Ida Sand - Lady Sings The Blues


Ida Sand rör sig smidigt i den rika och djupa myllan mellan jazz, blues, funk och gospel. Till Fasching kommer hon med en tung lineup och fyra hyllade plattor i bagaget!

Tidigt fångad av jazzen inspirerades sångerskan och pianisten så småningom av Stevie Wonder, Donny Hathaway och Aretha Franklin. Hon rör sig sömlöst mellan jazz, blues, funk och gospel och mixen utgör en oemotståndlig helhet. Med sin uttrycksfulla röst och sitt fantastiska pianospel berör Ida Sand, ända in i hjärterötterna. Denna gång blir det tyngdpunkt på blues och närbesläktad musik av bland andra Ry Cooder, Muddy Waters, Etta James och Billie Holiday - i nya, egna tappningar.

Hennes senaste cd ”Young At Heart” (ACT/Naxos) fick ett storartat mottagande både i Sverige och internationellt. I Orkesterjournalens omröstning om Gyllene Skivan hade läsarna den som sin vinnare bland årets alla utgåvor.

  • Samma konstnärliga nivå som, säg, Nina Simone och Norah Jones. (Bengt Eriksson, Lira)
  • Innerligt och vackert med inneboende kraft och styrka. Jag bara gapar ... svårt att sluta lyssna. (Jan Gradvall, DI)

Ida Sand - piano/keys/sång Staffan Astner - gitarr Ola Gustafsson - gitarr Dan Berglund - bas Robert Ikiz - trummor

När: 19 januari 2018 20:00 - 19 januari 2018 23:00

Var: Fasching Kungsgatan 63 / Stockholm

Arrangör: Fasching