Me too och sedan


Tystnadskulturen är över! - Hur ser motståndet ut? - Vad betyder det för framtiden? - Hur kan vi lära av historien?

En eftermiddag med reflexioner och diskussioner kring betydelsen av det kvinnouppror som startat. Vi vill samtala om vilka idéer som kan finnas för att uppmärksamma kampen för jämställdhet inom den närmaste framtiden.

Göteborgskvinnor i rörelse och Kvinnfolkhögskolans stödförening bjuder in till en mötesplatsdär vi kan träffas över generations- och partigränser. Kom med dina idéer!

Program 12.30 Lunchmacka och inledningar 14.00 Gruppdiskussioner 15.00 Gemensam diskussion och sammanfattningar

Medverkande: Evelina Johansson, doktorand i genusvetenskap, om vilka frågor #metoo väcker Åsa Wettergren, docent i sociologi, om hur vi kan förstå #metoo som rörelse Ninni Carlsson, universitetslektor i socialt arbete – om hur kvinnorörelsen på 1970-talet, och de första debatterna om sexuellt våld, möjliggjorde både flickors och kvinnors kritiska medvetenhet om sexuella övergrepp.

När: 13 januari 2018 12:30 - 13 januari 2018 16:00

Var: Kvinnofolkhögskolan / Göteborg

Arrangör: Göteborgskvinnor i rörelse/r och Kvinnofolkhögskolans stödförening