Femineast Klubb @kägelbanan


FEMINEAST bjuder in till klubbkväll på Kägelbanan den 16 december kl 21 - 02.

På scen:

SHADIA MANSOUR + DJ Vega Benetton(Palestina/UK) Hiphopaktivist med rötterna i Palestina och med ett starkt politiskt engagemang i ockupationen på Västbanken. Shadia Mansour står i frontlinjen för palestiniers rättigheter och har samverkat med såväl Public Enemys producent samt tidigare släppt material tillsammans med M1 från Dead Prez.

LINDA PIRA Det finns begåvade rappare, och så finns det Linda Pira. Uppbackad av Redlinegänget och The Salazar Brothers har Pira sedan starten öst ur sig singlar med nerv, finess och identitet. I låtar som ”Shu katt” och ”Knäpper mina fingrar” har vi fått ta del av hennes koncentrerade flow, och samtidigt introducerats för ett helt nytt kapitel av boken som stavas svensk hiphop.

KUMBA Många fick upp ögonen för Kumba, tvåbarnsmamman från Landskrona, på Linda Piras "Knäpper mina fingrar (remix)". När en ny våg av kvinnliga MC:s tog det utrymme de förtjänar, vaknade hiphop-Sverige till liv ordentligt. Debutsingeln I Staden hördes för första gången i radioprogrammet "En kärleksattack på svensk hiphop" på P3 och släpptes under 2014.

JUCK JUCK är en rörelse, JUCK är aktivism, JUCK är makt, JUCK är inte oops I did it again, JUCK är dans. JUCK är. Iklädda prydlig skoluniform juckar fem dansare med stenhård blick. Det handlar om friheten att uttrycka sig fritt, om sexualitet och att vidga perspektivet på femininitet och kön

DJ ARMANI/Gärigheter När Armani tar med sina USB till FEMINEAST kommer det bjudas på en tight blandning av hiphop, Rnb, lite trap, lite future beats. Med sin förkärlek till early bops from 04 mixat med nya bangers kommer det bli svårt att sitta still. Gärigheter startade som ett DJ-kollektiv och är idag en kreativ och revolutionär byrå.

När: 16 december 2017 21:00 - 17 december 2017 02:00

Var: Södra Teatern Mosebacke Torg 1–3 / Stockholm

Arrangör: FeminEast