Masha Gessen i samtal med Kalle Kniivilä på Författarscenen


Masha Gessen, en av Putins skarpaste kritiker, gästar 29/11 Författarscenen på Malmö Satdsbibliotek för ett samtal med Kalle Kniivilä.

Med böcker som "Mannen utan ansikte" och "Ord kan krossa betong – berättelsen om Pussy Riot" räknas Tucholskypristagaren Masha Gessen till de främsta skildrarna och granskarna av det samtida Ryssland och dess maktutövare.

I höst är Gessen aktuell med "Framtiden är historia – Det totalitära Rysslands återkomst", en reportagebok där Gessen följer fyra personers liv, kamp och förhoppningar i dagens Ryssland. Ett Ryssland där president Putin inom loppet av en generation återskapat en totalitär stat genom att demontera valsystemet, ta kontroll över ekonomin, medierna och den lagstiftande makten.

Personerna Gessen följer är entreprenörer, författare, aktivister och tänkare som föddes under den period som skulle bli demokratins början i Ryssland. Nu tvingas de istället se hur den forna Sovjetunionens ordning återinförs.

På Författarscenen samtalar Masha Gessen med journalisten, författaren och tidigare moskvakorrespondenten Kalle Kniivilä.

Författarscenen på Malmö Stadsbibliotek: Vad: Masha Gessen i samtal med Kalle Kniivilä Var: Ljusets kalender Fri entré

I samarbete med Brombergs.

När: 29 november 2017 19:00 - 29 november 2017 20:30

Var: Malmö stadsbibliotek Kung Oscars väg 11 / Malmö

Arrangör: Författarscenen på Stadsbiblioteket i Malmö