Transgender Day of Remembrance i Malmö


-Spoken Word/Panelsamtal på Scandic Triangeln kl. 18:00-19:30 -Ljuscermoni på Triangeltorget kl. 19:30-20:00 -Efetrhäng på Bee kök & bar Malmö kl. 20:00 till sent

Hhögtidlihållandet av Transgender Day of Remembrance - minnesdagen för transpersoner. Varje år hotas och dödas transpersoner på olika platser i världen.

Att vara transperson är att vara utsatt. Men det finns fler transpersoner än vad människor känner till. Transpersoner är en del av samhället så som busschaufförer, sjuksköterskor, lärare och medmänniskor. Transgender Day of Remembrance är också ett sätt att att synliggöra mångfalden och styrkan inom gruppen transpersoner.

Programmet på Scandic Triangeln innehåller ordkonst med populära Yolanda Bohm och ett panelsamtal på temat "vi finns och vi är fantastiska". Samtalet förs på både engelska och svenska med transpersoner från bl a RFSL Newcomers, FRES Syd och RFSL Malmö. Panelsamtalet leds av Chris Schenlaer, ordförande i RFSL Rådgivningen Skåne.

En av kvällens viktigaste inslag är Jonah Akleye, sekreterare i utredningen "Stärk ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner" som ger en sammanfattning av huvuddrag och slutsatser i den statliga utredningen.. Den överlämnas under hösten/vintern till regeringen.

Bakom inbjudan står Malmö Pride, RFSL Malmö, Föreningen FPES Syd, RFSL Rådgivningen Skåne, RFSL Ungdom Skåne och Bee kök & bar Malmö. Scandic Triangeln stödjer oss med lokaler.

När: 20 november 2017 18:00 - 20 november 2017 20:00

Var: /

Arrangör: Flera