Film och samtal: Mian Lodalen och Heartstone


Filmvisning i Nordiska museets stora hall av hyllade isländska dramat Heartstone, nominerad till Nordiska rådets filmpris 2017. Visningen ingår i festivalen Best of Norden som arrangeras med anledning av Nordiska rådets priser.

Efter filmen, ca 13.15, samtalar Jan Göransson, presschef på Svenska filminstitutet, med författaren Mian Lodalen utifrån filmen - om landsbygden och om att komma ut i en ibland oförsonlig miljö.

Om filmen: Heartstone (Hjartasteinn) utspelar sig i en avlägsen fiskeby på Island där tonårskillarna Þór och Kristján upplever en omtumlande sommar med emotionella upptäckter och sexuellt uppvaknande. Medan den ene försöker vinna en flickas hjärta, inser den andre att han har nya känslor för sin bästa vän. När sommaren är över och den karga isländska naturen på nytt kräver sitt, är det dags att vända lekplatsen ryggen och konfrontera vuxenlivet. Regissör är långfilmsdebuterande Guðmundur Arnar Guðmundsson och filmen visas med engelsk text.

Biljett till film och samtal ingår i museets ordinarie entré på 100 kr. Festivalpass för tre dagar kostar 185 kr och ger tillträde till samtliga programpunkter! Fri entré för alla under 18 år.

Best of Norden arrangeras av Nordiska ministerrådets informationskontor och Kulturbyrån med anledning av Nordiska rådets priser, på uppdrag av Nordiska ministerrådet, Nordiska rådet och Nordisk Film & TV Fond, i samarbete med Nordiska museet och Föreningen Norden.

När: 21 oktober 2017 11:00 - 21 oktober 2017 13:45

Var: Nordiska museet / Nordic Museum / Stockholm

Arrangör: Nordisk Film & TV Fond, Best of Norden, Norden i Fokus och Nordiska museet / Nordic Museum