Ariel Levy (USA) 18 oktober på Internationell författarscen


Ariel Levy (USA), aktuell med "När reglerna slutat gälla", samtalar på engelska med Linn Ullmann. På Internationell författarscen, i Studion, våning 0, Kulturhuset Stadsteatern.

"Levy lyckas med det osannolika: att skriva en fängslande och dessutom rolig skildring av en kvinnas färd genom sorg." Vanja Hermele, Dagens Nyheter

Ariel Levy är stjärnreporter på The New Yorker, bor tillsammans med sin hustru och lever ett liv med middagar, resor och passion för skrivandet. När hon åker på en reportageresa till Mongoliet är hon gravid i femte månaden, gift och ekonomiskt trygg. En månad senare har hon inget av det kvar.

I denna smärtsamma, mörka och humoristiska memoar rannsakar Ariel Levy med drabbande uppriktighet de händelser som format henne. Hon är uppvuxen med en mamma som lärt henne att fl ickor kan spränga de gränser samhället sätter upp, men när hennes drömda liv går i kras tvingas hon ställa frågan: Är min hunger på livet fel? Och vad har vi egentligen rätt att förvänta oss av livet?

Ariel Levy är en amerikansk journalist och författare. Hon är reporter på The New Yorker och belönades 2014 med National Magazine Award for Essays and Criticism för det mycket uppmärksammade reportaget "Thanksgiving In Mongolia". Ariel Levy bokdebuterade 2005 med "Female Chauvinist Pigs".

Linn Ullmann är författare samt litteraturkritiker och kulturjournalist. Hon rönte stor uppmärksamhet för sin debutroman Innan du somnar (1998). Därefter har Linn Ullmann utgivit fem romaner. Den senaste, "De oroliga", har fått ett enastående mottagande av kritiker och läsare. Den tilldelades NRK:s lyssnarpris samt nominerades till Nordiska rådets litteraturpris.

I samarbete med Natur & Kultur. "När reglerna slutat gälla" är översatt av Anna Lindberg.

När: 18 oktober 2017 19:30 - 18 oktober 2017 21:00

Var: Kulturhuset Stadsteatern Kulturhuset Sergelstorg / Stockholm

Arrangör: Natur & Kultur, Internationell författarscen Kulturhuset Stockholm, Kulturhuset Stadsteatern