Filmvisning + samtal i Solna: This Changes Everything


  • 10 MIN FRÅN CITY - KLIMATFILM - FIKA - HANDIKAPPANPASSAT -

Vänsterpartiet i Solna bjuder in till en gratis filmvisning av This Changes Everything, dokumentären som baseras på den världskände aktivisten Naomi Kleins bok. Den är något så ovanligt som en hoppfull film om klimatet, en film som säger att vi visst kan bli av med fossilkapitalet och bygga en solidarisk framtid.

Från North Dakota till New Dehli går människor ihop för att försvara sin livsmiljö från oljebolag och smutsiga industrier. Tillsammans bygger de en global rörelse för klimaträttvisa. Den gror i lokalsamhällen, på gator och torg i storstäderna, vid kolkraftverk och oljeledningar samt under klimattoppmötena. Klimatet är vår tids ödesfråga och vi är i akut behov av en politisk rörelse som kan bygga ett bättre samhälle.

Naomi Klein skriver i This changes everything att klimatomställningen inte bara är en svår utmaning utan kanske vår bästa chans att bygga en hållbar och socialt rättvis värld. Kom och bli inspirerad och manad till gemensam handling!

Filmen följs av ett panelsamtal och på plats finns klimatrörelser att mingla med för intresserade. Vi bjuder på filmsnacks och därefter fika till panelsamtalet. Ta med kompisen, föräldern eller kollegan från jobbet för en lika trevlig som viktig söndagsaktivitet!

Välkommen!

PANELDELTAGARE

  • Andrea Söderblom Tay, ordförande i Miljöförbundet Jordens Vänner

  • Jens Holm (V), riksdagsledamot

  • Eva Lenke, nätverket Fossil Free Sweden

VÄGBESKRIVNING + TILLGÄNGLIGHET

Tio minuters tågresa från T-centralen till Solna C. Ta uppgång till bussterminalen och därefter fem minuters promenad till Solna Folkets hus. Närmaste parkering för rörelsehindrade med tillstånd ligger 100 meter längre ner på samma gata, på Skytteholmsvägen 39B. Lokalerna är rymliga och handikapptoalett finns.

När: Oct. 15, 2017, 2 p.m. - Oct. 15, 2017, 5 p.m.

Var: Solna Folkets Hus, Skytteholmsvägen 2 / Stockholm

Arrangör: Vänsterpartiet Solna