Som Man Sår


SOM MAN SÅR

Urpremiär 14:e oktober 2017 Spelperiod: 14:e oktober - 9:e december 2017

Åtta män, okända för varandra, möts i ett rum. Alla har en inbjudan att närvara men ingen vet från vem. Vad är syftet med att samla feministen, generalen, gitarristen, maken, chefen, studenten, professorn och författaren i ett möte? Det enda de har gemensamt är att de alla är män.

Förvirring uppstår, frustrationen stiger och övergår i konfrontation. Vem av dem ska leda detta möte utan syfte? Vad har de gjort? När orden inte räcker till låter de kropparna tala - i dans.

Vad innebär det att vara man? Män utför våld mot kvinnor, barn och varandra, de spiller oceaner av blod i krig, de luras och tävlar i vem som kan roffa åt sig mest. Men kanske alla dessa män är oskyldiga offer i vad som förväntas av dem? A man’s gotta do what a man’s gotta do. Eller?

Som Man Sår är en spirituell uppföljare till publiksuccén ”Girls Will Make You Blush”. Då behandlade Unga Klara hur tjejer påverkas av de begränsande normer som samhället sätter upp. Nu ställs patriarkatet till svars i en dystopi om maktfullkomlighet och maskulinitetens destruktiva kraft. Finns det någon väg ut? Det kommer att vara mycket snack och lite hockey. Men också en hel del dans.

Av: Kristian Hallberg Regi: Gustav Deinoff Koreograf: Mari Carrasco Musik: Toni Martin Dobrzanski Ljus: Karl Svensson Scenografi: Gustav Deinoff Kostym: Mary-Anne Buyondo Mask: Eva Rizell

Medverkande: Acaymo Luis Valdes, Anders Johannisson, Arman Fanni, Dag Andersson, Erik Linghede, Francoise Fournier, Richard Sseruwagi och Rita Lemivaara.

När: Oct. 14, 2017, 7 p.m. - Oct. 14, 2017, 10 p.m.

Var: Unga Klara Sergelgången 31 / Stockholm

Arrangör: Unga Klara