Postkolonialt forum


Hur pratar vi om kolonialismens arv och effekter på vår samtid? På vilka sätt kan postkoloniala analyser & perspektiv vara relevanta för att skapa ett mer jämlikt samhälle?

I en samtid då rasismen är på frammarsch och de sociala ojämlikheterna förstärks är det än viktigare att vi pratar om kolonialismens arv för att förstå våra sociala, ekonomiska och politiska positioner i samhället idag. Missa inte Postkolonialt forum den 14 oktober, kl. 11.00 på Mångkulturellt Centrum i Fittja. Programmet är fullspäckat med föreläsningar, workshops, filmvisningar och samtal.

Medverkande: Dr. Amzat Boukari Yabara, Adriana Aurelius, Aftab Soltani, Araia Ghirmai Sebhatu, Behzad Khosravi Noori, Ellen Nyman, Fatima Doubakil, Hajat Said, Joanna Drubin, Jerzy Sarnecki, Lewend Tasin, Kitimbwa Sabuni, Macarena De la Cerda, Maria Fredriksson, Mattias Gardell, Masoud Kamali, Michael McEachrane, Rashid Musa, René León Rosales, Sabrin Maysa Jaja, Samuel Girma, Sara Leoni, Sunita Memetovic, Tobias Hübinette och Ylva Gustavsson.

Arrangörer: ABF Förbundet • ABF Botkyrka och Salem • Afrosvenskarnas Riksförbund • Akademin för dekolonial konst och folkbildning • Centrum för Mångvetenskaplig Forskning Om Rasism • Mångkulturellt Centrum • Unesco Lucs.

När: Oct. 14, 2017, 11 a.m. - Oct. 14, 2017, 8 p.m.

Var: Mångkulturellt centrum i Fittja Värdshusvägen 7 / Fittja

Arrangör: ABF