LÅR!


LÅR är en lekfull show där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätter och är självklara! Låren är trötta på att hamna i skymundan, trötta på känslan av att vara pinsamma och jobbiga. Låren kan ändra form och storlek på ett sätt som ingen annan kroppsdel kan. Låren kan hoppa, dallra, byta riktning, vridas, skavas, skakas, kramas och brottas. Nu är det lårens tur, lårens första dag, deras tid att slå sig fria, komma fram, visa sin potential till rörelse och utseende. Äntligen får de spela huvudroll!

LÅR kan vara början på något, en tanke som väcks, en känsla som känns igen, celluliter och skakningar som är och bejakas. LÅR dansas av två dansare, fyra lår, i takt till populärmusik. Föreställningen spelas från 12 år och är 40 min lång.

Upphovspersoner, koreografi, dans: Jilda Hallin och Lisa Nilsson Regiassistans: Sara Ribbenstedt Ljus: Ronald Salas Ljudmix: Truls Nilsson Kostym: Klara Thorselius Foto: Graham Adey Film: Gustav Olsson Grafisk design: Julia Westerberg Producent: Anna Peterson

LÅR produceras av wecollective med stöd av Kultur i Skåne och Malmö stad. LÅR har arbetats fram i samarbete med Rum för Dans, Dunkers Kulturhus, Danscentrum Norr och Danscentrum Syd. wecollective består av Jilda Hallin och Lisa Nilsson, frilansande dansare baserade i Malmö som båda är en del av Nya Rörelsen - Koreografer i Skåne.

När: Oct. 13, 2017, 7 p.m. - Oct. 13, 2017, 7:40 p.m.

Var: PotatoPotato Scenkonst Rolfsgatan 5 / Malmö

Arrangör: PotatoPotato Scenkonst och LÅR