Jarboe [US, ex Swans] & Father Murphy [It] på Kulturnatta/Koloni


Fredag 13 oktober gäster Koloni Kulturnatta och Stadsbibliotekets med två fantastiska akter : Jarboe (US) & Father Murphy (IT)

kl 19.00-21.00 (på scen kl 19.30) Hörsalen, Göteborgs Stadsbiblioteket, Götaplatsen, Fri entré!

——————————————————————— Mer info om Jarboe & Father Murphy:

Den forne medlemmen i legendariska avant-rockensemblen Swans är en konstnär som etsat sig fast i människors sinnen världen över. Jarboe har gjort sig välkänd för hennes mäktiga röst och hennes experimentella uttryck. Med avstamp i hennes uppväxt i Mississippi, ockultism, mörker och mystik skapar hon något som är lika vackert som kraftfullt och farligt. Under sin karriär har hon hunnit med ett flertal soloalbum och samarbeten med akter såsom Neurosis, Blixa Bargeld ( Einstürzende Neubauten och Nick Cave & the Bad Seeds) och Chris Connelly.

Med italienska duon Father Murphy kommer Jarboe turnera i Europa under hösten till följd av den gemensamma EPn som släpptes 22 september. Tillsammans utforskar de varandras uttryck och som för dem samman. Som de själva beskriver går de djupare ner i “ the mutual understanding of what they define as a "sense of guilt", rooted in their Catholic upbringing, which informs their music, both together and independently.”

Tillsammans kommer de ta oss igenom kvällen. Father Murphy öppnar, sedan ansluter sig Jarboe till duon för att till sist avsluta kvällen tillsammans där Jarboe blir ackompanjerad av Father Murphy.

När: Oct. 13, 2017, 7 p.m. - Oct. 13, 2017, 9 p.m.

Var: Göteborgs stadsbibliotek Götaplatsen 3 / Göteborg

Arrangör: Koloni Gbg, Kulturnatta, Father Murphy, Göteborgs stadsbibliotek