Feministiskt Juristforum 2017


Feministiska Juriststudenter (FEMJUR) Uppsala arrangerar den 13e oktober Feministiskt juristforum 2017 - en endagskonferens med föreläsningar, diskussioner och panelsamtal. Feministiskt juristforum arrangerades för första gången i september 2016 av FEMJUR Uppsalas systerförening i Göteborg. Forumet är en mötesplats för studerande, yrkesaktiva och ungdomar för att diskutera juridik ur feministiskt och normkritiskt perspektiv. I år tar FEMJUR Uppsala över stafettpinnen som värdar för forumet.

Årets tema är HBTQI-flyktingar och den svenska asylprocessen. Dagen kommer innehålla föreläsningar, panelsamtal och diskussioner där du som besökare kommer få möjlighet att delta.

Deltagaravgiften är 100:- för studenter och 200:- för yrkesverksamma jurister och akademiker. I priset ingår även lunch och fika!

Sista anmälningsdag är den 4e oktober.

FEMJUR Uppsala är väldigt glada över att under dagen även ha med sig sina samarbetsparters Fackförbundet ST och JUSEK. Fackförbundet ST kommer under dagen att bjuda på fika och informera om hur det ser ut med statliga karriärer för jurister, jämställdhet i staten samt Fackförbundet STs arbete med att jobba för ett inkluderande arbetsliv och samhälle.

JUSEK kommer att bidra med block och pennor så att du kan skriva ner alla dina tankar under dagen! Det kommer även finnas en representat på plats för att berätta mer om fackförbundet.

FEMJUR Uppsala

När: Oct. 13, 2017, 8:30 a.m. - Oct. 13, 2017, 10:30 a.m.

Var: Östra Ågatan 19 / Uppsala

Arrangör: Feministiska Juriststudenter Uppsala