Konsert med världsgruppen Tibble Transsibiriska på Årets fest!


Det är med stor ära vi kan meddela att super gruppen Tibble Transsibiriska kommer till Linköping. På scenen kommer de framföra dess unika och fartfyllda sound och med det kan vi garantera att ingen kan sitta still!

Den 29/9 1512, kan man läsa i Stockholms stads tänkebok att ett följe med Romanofolk kom till Sverige.

Dessa är förfäder till den nationella minoriteten Resande och med anledning av det har Romanofolket valt att ånamma sig detta datum som sin högtidsdag.

Romanofolket Resande östergötland vill inte vara sämre och därför bjuder vi in till fest och firande. Evenemanget görs i samarbete med Svenska kyrkan, Linköpings stift.

Under kvällen kommer du erbjudas musik i världsklass och få se föreställningen, Barn av den bortglömda rasen.

Alla är varmt välkomna och självklart är det FRI ENTRÉ!

Budkavlen

Budkavlen vandrar genom Linköpings stift under 2017 som ett synligt tecken på att resandefolket är en del av Svenska kyrkan. Resandefolket har levt i skymundan på grund av de kränkningar och övergrepp som skett genom historien.

De resande har smält in i majoritetssamhället på bekostnad av sitt kulturarv, ett arv som många inte vågat avslöja. Vi vill att budkavlen som vandrar genom Svenska kyrkans olika stift, ska bidra till att kunskapen om resandefolket ska öka och att fler ska få tillfälle att visa sin stolthet över att tillhöra det/ Svenska kyrkan.

Romanofolket Resande Östergötland, Lattjo Drom Riksorganisation, Romani Giepa, Linköpings stift, Svenska kyrkan, Eleonors Blogg

När: 29 september 2017 18:00 - 29 september 2017 21:00

Var: Missionskyrkan i Linköping, Drottninggatan 22 / Linköping

Arrangör: Romanofolket Resande Östergötland