Glänta presenterar: Mikroföreläsningar, spoken word, fest!


Vilka likheter & gemensamheter betyder mest i kampen mot rasism? Vilka skillnader? Vilka idéer om vi & dom styr våra val och strategier? I vilka situationer är det viktigt att mötas på samma plats? I vilka lägen är det bättre att ta avstånd? När är det mest effektivt att agera inifrån vad det nu kan vara och när är det bättre att försöka etablera alternativa strukturer?

Som tidigare annonserats flyttar Glänta verksamheten under årets bokmässa. Istället för en monter bjuder vi in till en helkväll på Världskulturmuseet.

Kvällen leds av kollektivet Ce(n)sur som tillsammans med gäster som Erik Lundin och Maimuna Abdullahi, Sarra Anaya, Lina Ekdahl, Emilia Felix, Elisabeth Hjorth, Anders Johansson, Judith Kiros, Mara Lee, Morgan Lindengren, Patricia Lorenzoni, Edda Manga, Samira Motazedi, Felicia Mulinari, Burcu Sahin, Anna-Maria Sörberg m fl, förhåller sig till några av de frågor vi i det här läget uppfattar som de mest akuta.

Kvällen börjar med läsningar, mikroföreläsningar, samtal, musik­framträdanden och fortsätter med dj:s & dansgolv. Bar & restaurang öppen hela kvällen.

Bakom skivspelarna: Karim & Karam (Karin Dreijer & Maryam Nikandish)

Entré 100 kr. Prenumeranter går in gratis! Stöd Glänta och säkra en plats på vår helkväll: Teckna en prenumeration på glanta.org/prenumerera. (Prenumeration inkl valfri bonusbok kostar 320 kr.) Den som har Världskulturmuseets medlemskort betalar 40 kr i dörren.

Tack till Göteborgs Litteraturhus, Göteborgs stad, Stiftelsen Natur & Kultur och Världskulturmuseet.

När: Sept. 29, 2017, 6 p.m. - Sept. 30, 2017, 2 a.m.

Var: Världskulturmuseet, Korsvägen, Södra vägen 54 / Göteborg

Arrangör: Göteborgs Litteraturhus och Glänta