Arbetsplatsorganisering Åt Alla


Arbetsplatsorganisering åt alla

Förbundet Allt åt alla Göteborg presenterar stolt ”Arbetsplatsorganisering åt alla”.

Lyssna på ett panelsamtal med medlemmar ur organisationer som har erfarenhet av arbetsorganisering. Under samtalet berättar de medverkande om sina organisationer, delar erfarenheter samt diskuterar hur de med hjälp av varandra kan utveckla kampen ytterligare.

Allt åt alla har bjudit in:

En annan vård är möjlig

Ett landsomfattande nätverk bestående av vårdpersonal, patienter, anhöriga och personer som vill lyfta fram den försämring av svensk sjukvård som sker över landet. Nätverket grundades i mars 2016 av tre sjuksköterskor som en reaktion på sjukvårdens försämrade arbetsmiljö, arbetsvillkor och patientsäkerhet. Nätverket genomförde landsomfattande manifestationer 4 september med närmare 10 000 deltagare runt om i Sverige. Nätverket har som mål att bryta den negativa utveckling som pågår, skapa samhällsdebatt och på sikt åstadkomma grundläggande förändring i det svenska hälso- och sjukvårdssystemet.

Hamnarbetarförbundet avdelning 4

Svenska Hamnarbetarförbundet är det fristående fackförbundet för hamnarbetare och arbetare med närliggande arbetsuppgifter. Grundvalen i Hamnarbetarförbundet är medlemsdemokrati och ett demokratiskt beslutfattande genomsyrar hela organisationen. Under flera månaders tid har avdelning 4 i Göteborg befunnit sig i konflikt med arbetsgivaren APMT. Konflikten började då APMT fick en ny ledning som började tillämpa arbetar- och fackfientlig personalpolitik genom att bl.a. nonchalera regler i semesterlagen och föräldraledighetslagen. Sedan meddelade de att Hamn4ans skyddsombud inte längre skulle respekteras som skyddsombud. Därefter slutade de förhandla med Hamn4an.

Socialarbetare För Social Aktion

Ett partipolitiskt obundet nätverk som startades 2009 av en grupp studenter på Göteborgs Universitet. Idag består nätverket av ett tiotal aktiva personer. Syftet med nätverket är att kritiskt granska och undersöka socialarbetarrollen och hur det sociala arbetet bedrivs samt att vara ett forum där varande och blivande socialarbetare kan mobilisera sig utifrån ett maktkritiskt perspektiv, utbyta erfarenheter och ta plats i samhällsdebatten utan rädsla för repressalier. Nätverket hävdar allas rätt och ansvar att aktivt delta i uppbyggnaden av ett rättvist samhälle, där socialarbetarens roll bör vara att stödja och stärka utsatta grupper.

När: 24 september 2017 16:00 - 24 september 2017 18:00

Var: Syndikalistiskt Forum, Övre Husargatan 27 / Göteborg

Arrangör: Allt åt alla Göteborg