Solidärer: Samtal med Anna Jörgensdotter och Kristina Lindquist


orsdagen den 14 september gästas Aspuddens bokhandel av Anna Jörgensdotter som samtalar med Kristina Lindquist om sin nya roman "Solidärer".

Om boken, från förlagets hemsida:

Barcelona, 1936. Conxa gräver upp ett gevär och lämnar bort sitt barn. I Gävle får hamnarbetaren Ingemar syn på en annons: "Hjälp Spaniens kämpande folk!" Vid nyår ger han sig av för att delta i kampen mot fascismen. Kvar är Klara med sitt arbete, sin egen kamp och sin ofödda dotter. Solidärer är en episk roman om krigets konsekvenser, kärlekens former och drömmen om en annan värld.

Anna Jörgensdotter är född 1973 i Sandviken, men numera bosatt i Gävle. Hon debuterade 2002 med den uppmärksammade romanen "Pappa Pralin" och har sedan dess utgivit både prosa och poesi. Hon har erhållit en rad priser och utmärkelser, bland Ivar Lo-priset 2010 för romanen "Bergets döttrar" och Stig Sjödin-priser 2012 för "Livfjädrar. Kvinnornas Sandviken", tillsammans med Helene Rådberg och Carolina Thorell. Anna Jörgensdotter är också verksam som frilansskribent.

Samtalet är en del av bokhandelns litterära program.

Inträde 50 kr (förköp i bokhandeln).

När: Sept. 14, 2017, 7 p.m. - Sept. 14, 2017, 9 p.m.

Var: Aspuddens bokhandel, Hägerstensvägen 130 / Stockholm

Arrangör: Aspuddens bokhandel