Min Mamma – Charlotte Engelkes


MIN MAMMMA

Charlotte Engelkes

12 sep kl 19:30

Längd: ca 70 min

13 sep kl 19:30 + öppen scen

Längd: ca 70 + 60 min

MED DOFT AV NYTVÄTTAT OCH CIGARETT

Min Mamma – En Dokumentärmusikal är en hyllning till alla mammor. En soloföreställning som med kärlek, varsam hand och glödande övertygelse tackar våra mammor för allt. Utan dem skulle vi inte vara de vi är.

I denna smått galna dokumentärmusikal ryms nygräddade våfflor, sång- o dansnummer om piller, katter, längtan, missbruk samt en oändlig mängd cigarettfimpar.Det skulle kunna vara ett mörkt porträtt som målas upp på scenen – men tvärtom. Charlotte Engelkes skapar en kärleksfull hyllning till alla mammor i ett rasande tempo med brutalt ärlig humor. Ibland avbryts hon av sin egen mamma som sent i livet dokumenterats på film. I den ger hon svar på tal med sina säregna kunskaper om livet, tomtar, moderskapet i sig och universum.

ÖPPEN SCEN 13 SEP: Efter föreställningen är du välkommen till en öppen scen tillsammans med Charlotte Engelkes där vi alla kan spela våra mammor eller dela våra historier och det avtryck som vår närvarande eller frånvarande mamma lämnat oss med. Pågår i ca en timma och lämnar rummet öppet för dig som på något sätt vill dela med dig av din mamma eller för dig som bara vill lyssna till andras erfarenheter.

KORT OM KOREOGRAFEN:

Charlotte Engelkes är en genreöverskridande regissör och performanceartist som tveklöst rör sig mellan dans, teater, performance och opera – allt framfört på hennes eget högst personliga sätt. Hennes konstnärskap kännetecknas av humor, överraskningar, överdådiga kostymer och genial galenskap. Engelkes är en stor scenpersonlighet – färgstark, fantasifull och fullkomligen fantastisk.

När: Sept. 12, 2017, 7:30 p.m. - Sept. 13, 2017, 7:30 p.m.

Var: Dansstationen, Södergatan 15 / Malmö

Arrangör: Dansstationen