Doc Lounge Malmö: Silvana Väck mig när ni vaknat / Höstpremiär


SÄSONGSPREMIÄR PÅ DOC LOUNGE MALMÖ!

Vi öppnar portarna till årets höstsäsong med pirr i magen. Det är dags för musik, kärlek, politik, feminism och en av Sveriges mest hyllade artister.

“Feministiskt tidsdokument” - Film Cloud

För många har Silvana blivit en viktig del i denna tids rörelse av feminism och antirasism. Hon en energikälla, men kanske viktigast, hon är en överlevnadsstrategi. Kom nära och se ett magiskt porträtt av Sveriges största hiphop ikon!

Silvana Iman has become an important part of the feminist and antirasism movement in Sweden. For many, she is an energy source, but perhaps most importantly, she is a survival strategy. Make sure to see this intimate and magical portrait of Sweden's number one hip hop icon.

SILVANA Väck Mig När Ni Vaknat

Olivia Kastebring, Mika Gustafson, Christina Tsiobanelis / Sverige / 2017

SILVANA Väck Mig När Ni Vaknat är en dokumentär om rapparen Silvana Imam och om att ta sig utrymmet att bara vara och göra, utan andras ramar. Men tvingas stå upp och ta ställning. Där musiken blir ett redskap och orden vapen. Men också om hur det privata blir politik i ett samhälle som blir allt kallare.

Dokumentären följer Silvanas väg från Stockholms undergroundscen till hon blir en hyllad ikon. Hon vinner flera stora utmärkelser och bildar en nästan mytisk relation med den svenska popartisten Beatrice Eli. Men efter bara ett år i rampljuset rasar allt samman. Silvana kraschar och är trött på konsekvenserna av att bli kategoriserad som en "stark kvinna". Hon bestämmer sig för att börja visa nya sidor av sig själv "för att det inte finns några superhjältar, bara människor".

Visningen sker i samarbete med TriArt Film och Mantaray Film - stort och varmt tack till er! Filmen har biopremiär den 15 september.

Biljetterna till höstpremiären släpps i augusti, mer info kommer!

DJ: K DELLY

Kajsa har älskat all musik som skulle klassas som ’urban’ ända sedan hon var en tweenie som dansade streetdance. Numera är hon en riktigt gullig DJ och klubbarrangör, som bland annat driver klubben FLAKY på Moriskan. Förbered dig på studsiga hyphy-beats, snuskig rap och future beats innan vi drar igång säsongens första film!

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel

När: 5 september 2017 17:00 - 5 september 2017 20:00

Var: Babel, Spångatan 38 / Malmö

Arrangör: Doc Lounge Malmö