Elsas Eget Omdöme + Se och Hör


Dubbelkonsert med två av Sveriges mest lovande improvisationsmusiker och deras grupper: Elsa Bergman och Anna Högberg.

Elsas Eget Omdöme är Elsa Bergmans (utnämnd till Årets Nykomling av P2 Jazzkatten 2014) egna kvintett där groove och sväng förenas med naivistiska melodier och improvisationer som tänjer på gränserna. Allt komponerat av Elsa, men där det kollektiva soundet och de handplockade musikernas uttryck står i fokus. Gruppens senaste tillskott Siri Blackman levererar Bergmans texter med övertygande självklarhet. I mars i år gav Elsas Eget Omdöme ut sin debut "Om inte nu, närdå?" och har för denna fått fin respons. Såklart finns skivan att köpa när gruppen nu framträder på Faschings scen.

Siri Blackman - vokal

Oskar Carls - saxofon

Mats Äleklint - trombon

Lalo Cissokho - trummor

Elsa Bergman - kontrabas/kompositioner

Se och Hör består av fyra enastående individer som av olika anledningar valt att bosätta sig Stockholm. Bandet har spelat tillsammans sedan 2011 och har sedan dess spelat på en rad olika scener på klubbar och festivaler i Sverige och internationellt. 2014 släpptes debutalbumet "Hör och Häpna" som blev kritikerrosat bland recensenter och lyssnare. Bandet har nu spelat ihop nytt material som under hösten presenteras på den nya plattan "Se mig, hör mig, känn mig” - denna gång har legenden Mattias Ståhl bjudits in där hans eleganta vibrafonspel kompletterar Se och Hörs vildsinta, lyhörda frijazz på ett ypperligt sätt. Konserten på Fasching är också albumets releasekonsert!

Niklas Barnö - trumpet

Anna Högberg - saxofon

Dennis Egberth - trummor

Emil Skogh - bas

& Mattias Ståhl vibrafon

När: Aug. 31, 2017, 6 p.m. - Aug. 31, 2017, 9 p.m.

Var: Fasching, Kungsgatan 63 / Stockholm

Arrangör: Fasching och Elsas Eget Omdöme