Graffitiworkshop med Ruskig och Amara Por Dios


2017 firar Klostret i Ystad 750 år av möten, myter, makt och mänsklighet. Temat står i centrum när vi under två dagar målar graffiti på Åvallastråket. Till vår hjälp har vi två internationellt kända graffitikonstnärer.

Lördagen den 19 augusti inleds med invigning av de nya väggarna och en öppen workshop där vi välkomnar alla som vill delta. Sedan fortsätter du som är föranmäld med att fördjupa dig i måleriet och temat.

Om konstnärerna:

Med en färgrikedom och ett stort känsloregister förmedlar Ruskig sina målningar runt om i hela världen. Motivet är ofta ansikten och ämnet är sociala och livsbejakande projekt som att hjälpa mäniskor att hitta jobb eller kärleken. www.ruskig.org

Amara Por Dios arbetar ofta med organiska, färgstarka mönster och ansikten. Inspirerad av de gamla civilisationerna och religiösa artefakter från hela världen ger hon liv åt gatorna med sina andliga gudinnor och varelser. www.amarapordios.com

Från 12 år.

Viktigt! Kom i oömma kläder som tål lite färgstänk!

Invigning med öppen workshop:

Lör 19 augusti kl. 11.00-14.00

Fördjupningskurs: Lör-sön 19-20 augusti kl. 11.00-17.00

Plats: Åvallastråket, Ystad

Anmäl dig till fördjupningskursen: susann.roos@ystad.se senast den 14 augusti. Begränsat antal platser, så anmäl dig gärna redan nu!

När: Aug. 19, 2017, 9 a.m. - Aug. 20, 2017, 3 p.m.

Var: Åvallastråket / Ystad

Arrangör: Kultur Ystad