Frida Hyvönen, Sara Parkmans Skog och Darya & Månskensorkestern


Frida Hyvönen, Sara Parkmans Skog & Darya & Månskensorkestern bjuder på en musikalisk helkväll på Tyrolen i Blädinge 11 augusti.

Dörrarna öppnar kl 18

Sara Parkmans Skog kl 19

Frida Hyvönen kl 21

Darya & Månskensorkestern kl 23

Frida Hyvönen som är en av landets just nu mest hyllade artister kommer till Tyrolen i Blädinge i augusti.

Med sin unika röst, lysande texter och pianodrivna melodier, har hon varit en av den svenska popmusikscenens mest tongivande artister i närmare 11 år. I höstas släppte hon sin fjärde fullängdsskiva, som också är hennes första på svenska. Albumet har fått namnet "Kvinnor och barn" och är en samling starka historier, berättade genom träffsäkra texter och dramatiska ljudkulisser. Albumet har mottagits med stor värme av en enad kritikerkår och spås redan bli en modern klassiker. Frida Hyvönen vann två Grammisar i kategorierna "Årets textförfattare" & "Årets kompositör" i februari. Efter skivan har hon varit ute på en nästintill slutsåld turné genom landet och äntligen kommer hon till kronoberg!

Sara Parkmans Skog inleder kvällen på Tyrolen.

Sara Parkman är folkmusiker, konstnär och aktivist. Utsedd till årets artist under Folk och världsmusikgalan 2017. Under hösten 2016 har Sara släppt det kritikerrosade debutalbumet ”Sara Parkmans skog” för vilket hon helt ogenerat jämförts med Beethoven. Parkman spelar soundet som Sverige behöver - den anti-nationalistiska folkmusiken att spela på klubb. Ett nytt sätt att knyta an delar av oss som vi inte visste hörde ihop. De elektroniska tonerna pulserar på helt rätt platser i kroppen medan fioler och råa rop rycker tag i känslorna och låter hela ens kropp följa med på resan in i skogen. Det är vackra minnen och nya behov som uppstår i den ljudvärld som Parkman skapar, helt rätt för vår tid. Hon var även med i den hyllade teatern Fäboland som gjort succé land och rike runt!

Darya & Månskensorkestern avslutar kvällen på Tyrolen.

Efter att i mer än tio år ha spelat världens vemodigaste musik finsk tango, skapat prisbelönt filmmusik och samarbetat med musiker som Frida Hyvönen och Anna Järvinen tar bandet nu ett nytt steg: ett album med helt eget material. Singeln “Helsingistä Boråsin” släpptes den 24 februari på sverigefinnarnas dag, och albumet “Uusi Atlantis – Det nya Atlantis” kommer i maj.

"Detta kommer att bli en fantastisk kväll med 3 otroliga konserter med några av våra favoritband. Frida Hyvönen har länge varit en drömbokning och nya plattan är magnifik. Sara Parkman golvade oss totalt när hon uppträdde med Fäboland i Blädingegården i höstas. Darya & Månskensorkestern är ett fantastiskt band som måste upplevas livs levande på en klassisk dansbana!" Säger Tyrolens Vänner som arrangerar konserten.

När: Aug. 11, 2017, 4 p.m. - Aug. 12, 2017, midnight

Var: Tyrolen i Blädinge / Alvesta

Arrangör: Tyrolen i Blädinge / Tyrolens Vänner