Nina Bouraoui i samtal med Ingrid Elam


Den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui räknas som en av Frankrikes mest betydande författare av i dag och är översatt till ett flertal språk. För Mina onda tankar belönades hon 2005 med det prestigefyllda Prix Renaudot.

Nina Bouraoui samtalar på franska med litteraturvetaren Ingrid Elam. Samtalet tolkas till svenska av Maria Bodner Gröön.

Nina Bouraoui föddes 1967 i Rennes. Hon växte upp i Alger, Zürich och Abu Dhabi och är idag bosatt i Paris.

Sedan debuten 1991 har ytterligare 14 romaner utkommit. Nio av dessa har publicerats av Elisabeth Grate Bokförlag, samtliga i översättning av Maria Björkman. Våren 2017 utger förlaget författarens senaste roman Beaux Rivages, även denna i Maria Björkmans översättning.

Återkommande teman i Nina Bouraouis hyllade och högt ansedda författarskap är identitet, begär, (homo)sexualitet, minne och barndom. Bland hennes inspirationskällor återfinns författare som Marguerite Duras, Annie Ernaux och Violette Leduc.

Nina Bouraoui har kallats för ”...en av Europas viktigaste och mest kompromisslösa författare.”

Ingrid Elam är litteraturvetare och dekan för konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet. Hon är också verksam som litteraturkritiker och har varit kulturchef på Göteborgs-Posten, Göteborgs-Tidningen och Dagens Nyheter.

I samarbete med Elisabeth Grate Bokförlag

När: June 13, 2017, 5:30 p.m. - June 13, 2017, 6:45 p.m.

Var: Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg 3 / Stockholm

Arrangör: Kulturhuset Stadsteatern