Horseface releasefest! Support Orphan Ann


Diskret Förlag och Horseface bjuder in till fest på Rönnells för att fira skivan Jääkausi!

Horseface spelar live! Orphan Ann spelar live! Dessutom finns Siri Ahmed Backström (som gjort det fina omslaget till skivan) på plats och visar upp sin nya bok Kattfesten.

Skivor, kassetter och billig dricka finns till försäljning.

Insläpp 18:00, gig 18:30

Inträde: 100 kr

Förköpsbiljetter finns på Rönnells Antikvariat.

ORPHAN ANN

Orphan Ann är en stockholmsduo som gör kolsvart, hjärtskärande synt med gotiska undertoner och en distinkt känsla för det återhållet dramatiska. Bakom namnet döljer sig Sofia Al Rammal (SARS, Född Död) och Anja Enerud från arrangörskollektivet Masskultur.

HORSEFACE

Horseface från Umeå spelar postpunk på sverigefinska. Deras skeva sväng byggs upp kring loopar, beats och samplingar. Det låter lite som om Flying Lizards, Broadcast, Naffi Sandwich och The Raincoats hade delat replokal hos Finska föreningen i Sundsvall.

Jääkausi, som betyder istid, är Horsefaces fullängdsdebut. Här blandas repetitiva popmelodier med hemsnickrad polyrytmik. Arvet från postpunken finns där, men Horseface har ett nyfiket öra mot samtiden och influeras lika mycket av den globaliserade popmusiken.

Jääkausi är en samling låtar som i små ögonblicksbilder skildrar eufori, sorg och ett kyligt samhälle som får sångjaget att hoppas på en istid. De finska sångtexterna ger Horseface sin särpräglade inramning och utmanar föreställningarna om hur samtida svensk popmusik ska låta.

Horseface bildades 2013. Ett år senare släppte de sin debutkassett Himmelikasetti och har sedan dess spelat på ett antal festivaler och klubbar i Sverige och Finland. Bandet består av Hanna Kangassalo, Robert Tenevall, Ellen Dahlgren och Erik Selim Lundkvist. Medlemmarna har tidigare spelat i band så som Bombettes, Knugen faller och Nattskiftet. Jääkausi ges ut på vinyl av Diskret förlag och kassett av Dissonans.

När: 27 maj 2017 16:00 - 27 maj 2017 19:00

Var: Rönnells Antikvariat, Birger Jarlsgatan 32 / Stockholm

Arrangör: Diskret Förlag och Horseface