Hur kan vi öva mindfulness när samhället krackelerar?


GNH FRUKOSTMÖTE

"Hur kan vi öva mindfulness när samhället krackelerar?

BESKRIVNING

Känner du också att vi är mitt i ett paradigmskifte i världen just nu? Att mycket av gamla mönster lossnar och spricker medan nya växer fram genom sprickorna? Välkommen till en frukost i GNH-anda!

Denna gång håller vi fokus på vad mindful awareness kan betyda i relation till ett krackelerande samhälle. Hur kan mindful awareness vara en del i paradigmskiftet vad gäller ledarskap och samhället nu och för framtiden?

GNH representerar en holistisk vision för hållbar utveckling till ett gott samhälle för alla - i den iden är mindful awareness ett viktigt fundament i framväxandet av vägen till den framtiden. Denna morgon utforskar vi, på olika sätt, hur medveten närvaro som förhållningssätt, skulle kunna vävas in i vår vardag och bidra till det vi vill se och skapa, i organisationer och till det samhälle vi vill leva i. De som vill fortsätta utforskandet resten av dagen, och bidra till denna modul under GNH Leadership på efterföljande workshop är välkomna.

TID OCH PLATS: 7.30-9.00 på SVN (Social Venture Network) Lilla Nygatan 13, Gamla Stan.

ANSVARIGA VÄRDAR: Kristina Lindgren, Karin Wermelin och Tina Christina Gustafsson från GNH Sweden

BAKGRUND:

Under 2017 samskapar vi och sprider programmet GNH Leadership. Detta gör vi genom att erbjuda GNH-inspirerade frukostseminarier och workshops. Välkommen till frukostseminariet nummer tre i serien - denna gång handlar det om hur GNH kan inspirera till en uppgraderad samhällsbärande story.

OM GNH:

Gross National Happiness innebär att en hållbar utveckling bör ta ett helhetsgrepp på föreställningar om framsteg och ge lika stor vikt vid icke-ekonomiska aspekter av välbefinnande. Det baseras på nio områden, domäner, i syfte att skapa en bred förståelse för GNH och att återspegla den holistiska utbud av GNH värden.

De nio domänerna är:

  • living standard

  • health

  • education/development

  • time use

  • good governance/leadership

  • ecological diversity & resilience

  • inner wellbeing

  • community vitality

  • cultural diversity

OM GNH LEADERSHIP:

GNH Leadership Programme samskapas nu till ett ettårigt ledarprogram baserat på de djupare principerna bakom GNH. Programmet skapas tillsammans med dem som kan och vill bidra och kommer att lanseras 2018. Vill du vara med och samskapa GNH Leadership som lanseras 2018? Har du kompetenser eller idéer som kan bidra? Prata med oss efter frukostseminariet.

OM GNH AT WORK:

GNH at work är ett samlingsnamn för det system av metoder, program och förhållningssätt kopplade till GNH, som används i arbetslivet för att stödja nya system. Välkommen att bidra med erfarenheter frågor och intresse.

När: 11 maj 2017 05:30 - 11 maj 2017 07:00

Var: SVN Sweden, Lilla Nygatan 13, Gamla Stan / Stockholm

Arrangör: GNH Gross National Happiness Center Sweden