Försvara aborträtten - abort och dess betydelse för reproduktiv hälsa i Sverige och världen


Försvara aborträtten - abort och dess betydelse för reproduktiv hälsa i Sverige och världen

Mot bakgrund av den sista tidens diskussioner om aborträtten globalt och samvetsfrihetsdiskussionen här i Sverige har några av oss i KLF (Kvinnliga Läkares förening) startat en arbetsgrupp kring aborträtten. Vi vill ur ett medicinskt perspektiv belysa den fria abortens och preventivmedels vikt för så väl den individuella kvinnans hälsa som för folkhälsan.

Söndagen den 23 april kommer vi ha vårt första möte och i samband med det har till vår glädje Helena Kopp Kallner, specialist inom gynekologi, tackat ja till att hålla en föreläsning för oss för att uppdatera våra kunskaper och inspirera till det fortsatta arbetet. Vi vill passa på att ge flera chansen att lyssna på Helena och inbjuder därför er till att komma.

Föreläsningen kommer ge basala kunskaper om själva abortförfarandet och dess betydelse för reproduktiv hälsa i ett svenskt och globalt perspektiv.

Föreläsningen är gratis och hålls i SÖS aula kl 11.30 - 13.30 (för att nå aulan gå in genom huvudentrén, efter 20 m, sväng vänster och följ skyltning). Skicka ett mail till marisol.pineda@sll.se om du vill komma. Eftersom föreläsningen hålls över ordinarie lunchtid får man gärna ta med egen lunch och äta under föreläsningen.

Varmt välkomna!

När: 23 april 2017 09:30 - 23 april 2017 11:30

Var: Södersjukhuset, Aulan, Sjukhusbacken 10 / Stockholm

Arrangör: KLF Aborträttsgrupp