Filmvisningskväll med Svalorna: Peru, Bolivia, Nicaragua


Vad kan vara bättre än att spendera en ruggig lördagseftermiddag med filmmys och utökande av dina kunskaper om Latinamerika?

Lördagen den 4 mars bjuder de hemkomna praktikanterna från Bolivia, Nicaragua och Peru in till filmvisningskväll på Solidaritetshuset i Stockholm.

Under kvällen kommer det att visas filmer om:

  • Klimatförändringar i Peru

  • Könsstereotyper i Bolivia

  • Arbetet mot barnsexhandel i Nicaragua

Hemmagjorda empanadas och dryck kommer att finnas till försäljning, och självklart även popcorn för att filmkvällen ska bli fulländad!

Fritt inträde!

Hur du tar dig till Solidaritetshuset:

Från Slussen eller Medborgarplatsen - Buss 2 mot Sofia, gå av vid hållplats "Barnängen"

Från Skanstull - Buss 57 mot Sofia, gå av vid hållplats "Barnängen"

VARMT VÄLKOMNA!


Kvällens hållpunkter:

16.00 – Vi hälsar välkomna och presenterar Svalorna Latinamerika.

16.30 – Peru: Salvemos el Coropuna! – en kamp för vatten

17.30 – Bolivia: Supermacho

18.30 – Nicaragua: Kunskapsspridarna

I samband med varje filmvisning ger praktikanterna en kort presentation av sitt arbete och programmen i respektive land, då finns det även tid att ställa frågor.

Mellan varje film är det en 15 minuters paus för att köpa lite fler empanadas, gå tipspromenad, prata med medlemmar i Svalorna Latinamerikas Lokalförening, signa upp för ett medlemskap och/eller titta runt i Världsbiblioteket på Solidaritetshuset.

Kvällen fungerar som ett öppet hus och det finns därför möjlighet att komma senare eller gå tidigare om en vill. Men vi ber er då att försöka anpassa er till tidsschemat för att undvika störningsmoment under filmvisningarna.


Filminformation:

PERU: Salvemos el Coropuna! – en kamp för vatten

En kortfilm om hur klimatförändringar påverkar Castilla Medias befolknings vattentillgång. Hur ser situationen ut? Hur arbetar Svalorna Latinamerika med denna fråga? Hur upplever målgruppen denna situation?

BOLIVIA: Supermacho

– En satirisk kortfilm gjord av ungdomsgrupper från La Paz och El Alto med temat machismo. Vad gör dessa snäva könsstereotyper med oss människor?

NICARAGUA: Kunskapsspridarna

– En kortfilm om hur våra samarbetsorganisationer arbetar för att inkludera barn och unga i det förebyggande arbetet mot barnsexhandeln. Lär dig mer om hur barn lär andra barn om riskfaktorer, ett ansvarsfullt användande av sociala medier, hur en kan skydda sig från att utsättas för sexuella övergrepp, med mera.

När: 4 mars 2017 15:00 - 4 mars 2017 18:30

Var: Solidaritetshuset Stockholm, Tegelviksgatan 40 / Stockholm

Arrangör: Svalorna Latinamerika