Pepp på Kulturhuset Kåken inför 8 mars - tema musikskapande


Den feministiska våren har kommit till Kåken!

För andra året i rad bjuder vi in till en helkväll (med start redan kl 16.30) fylld till bredden med inspiration och pepp inför Internationella kvinnodagen. Kvällen är skräddarsydd för dig som är tjej och/eller transperson och taggad på att skapa musik på något sätt, men alla är självklart supervälkomna! Hela spektaklet anordnas i samarbete med Ungdomssatsningen Fängelset och Kålltorps fritidsgård. Tiderna du behöver ha koll på för kvällen hittar du längre ner.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

16.30: Inspirationskväll

Stora Salen, Kulturhuset Kåken

Fri entré

Vi kickar igång inne i Stora Salen på Kåken, där vi bl.a. bjuder på en inspirationsföreläsning av musikproducenten och artisten Melisha, panelsamtal med producenter och låtskrivare och pyssel av feministiska attiraljer.

20.00: Konsert Systraskap + Alba Vera Bergeling

Fängelsets scen

Entré: Gratis för er som deltar under inspirationskvällen, annars 80 kr

SYSTRASKAP består av producenterna och musikerna Sabina Wärme & Amanda Lindgren, som även driver skivbolaget Bassonga. Som en käftsmäll åt rådande strukturer kom deras otroligt peppiga, kritikerrosade debutalbum, “MVIMW” (My voice is my weapon). Duon har en originalitet som är sällsynt nu för tiden. Politisk och tidlös plakatelektro. Musik som kräver förändring, och som har fått otaliga människor att sjunga med och höja näven för ett medmänskligare samhälle.

”Vi hoppas att det vi ser början på nu, det som kommer att omtalas som den största antirasistiska, feministiska, socialistiska och könsanarkistiska omvälvningen i modern tid. Att det kommer bli ihågkommet som en period då hierarkierna föll. Som en helt ny period av demokrati. Av riktig demokrati. Av jämn resursfördelning världen över. Av samarbete, av hänsyn och av solidaritet. För att det är nödvändigt. MVIMW är ett direkt resultat av detta kommande uppror!”

Systraskap

ALBA VERA BERGELING gör episk pop om att söka hopp i en värld som slocknar. Med personliga texter om överlevnad och kraftfulla refränger lämnas få oberörda.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hålltider för kvällen:

16.30: Stora Salen öppnar

17.15: Inspirationsföreläsning med Melisha Linnell

18.00: Panelsamtal

18.30: Pyssel, mingel och mat från Kafé Kåken till försäljning

19.30: Fängelset öppnar

20.00: Alba Vera Bergeling

21.00: Systraskap

När: 24 februari 2017 15:30 - 24 februari 2017 22:00

Var: Kulturhuset Kåken, Kålltorpsgatan 2 / Göteborg

Arrangör: Kulturhuset Kåken