Tredje planeringsmötet för Internationell Kvinnostrejk 8 mars


Feministiska Aktionsgruppen för Internationell Kvinnostrejk 8 mars, Sverige bjuder in alla personer som alltid eller ibland identifierar sig som kvinnor eller har tilldelats kvinnlig könsidentitet till planeringsmöte:

Efter Donalds Trumps attacker på aborträtten, Putins legalisering av hustrumisshandel, samt vårdkrisen och ifrågasättandet av aborträtten genom barnmorskefallet även i Sverige är 8 mars viktigare än nånsin! Vi lever i en värld som hatar kvinnor, men utan kvinnor stannar världen! Därför ska vi strejka den 8 mars!

Kvinnokampen visar vägen, i höstas strejkade en miljon kvinnor i Argentina mot våld och mord på kvinnor och Polens kvinnor strejkade mot totalförbud mot abort.

Den 21 januari demonstrerade närmare fem miljoner, varav majoriteten kvinnor, mot Trumps agenda under parollen Womens Marches världen över.

Den 8 mars 2017 kommer en internationell kvinnostrejk genomföras över hela världen! International Women Strike är ett världsomspännande nätverk av kvinnor som organiserar sig för att strejka den 8 mars i protest mot den våldsamma, misogyna, kapitalistiska patriarkala värld som de senaste månaderna har blivit allt grymmare och brutalare.

Förberedelser och aktiviteter inför strejken är redan i full gång i länder som Argentina, Tyskland, Brasilien, Chile, Sydkorea, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Skottland, Honduras, Nord Irland, Irland, Israel, Italien, México, Nicaragua, Perú, Polen, Ryssland, Turkiet och Uruguay mfl.

Även i Sverige pågår förberedelserna för fullt - kom och var med och planera den svenska kvinnostrejken! Välkommen till det tredje planeringsmötet den 23 februari kl 18.30 på Solidaritetshuset. Adress: Tegelviksgatan 40 (bussarna 2 och 413 från Slussen stannar i närheten).

Vi som organiserar är ett gäng feminister som kallar oss Feministiska Aktionsgruppen för Internationell Kvinnostrejk 8 mars, Sverige.

När: 23 februari 2017 17:30 - 23 februari 2017 20:00

Var: Solidaritetshuset i Stockholm, Tegelviksgatan 40 / Stockholm

Arrangör: Feministiska Aktionsgruppen för Internationell Kvinnostrejk 8 mars