Islamofobikonferensen 2016 - Manufacturing Muslims


OBS! ANMÄLAN KRÄVS! Länk nedanför eventet.


ISLAMOFOBIKONFERENSEN 2016

11 december 2016 anordnar vi Sveriges första islamofobikonferens i Göteborg som en del i nätverket Decolonial International Network. I flera europeiska städer sker under samma tid islamofobikonferenser, bl a i Paris, London och Amsterdam.

Temat för i år är "Manufacturing Muslims". Vad innebär det att stereotyper och nidbilder av muslimer skapas och reproduceras ständigt? Hur görs det och med vilka hjälpmedel? Vilken roll har media i detta? Välkommen till en konferens där vi både hör föreläsningar men också ett viktigt panelsamtal om islamofobi


GÄSTER:

HATEM BAZIAN: Hatem Bazian är lektor på UC Berkerly i USA och är en känd islamisk dekolonial tänkare och gästar Sverige för andra gången i år. Hans texter går att läsa på www.hatembazian.com.

SALMAN SAYYID: Salman Sayyid är professor i dekolonialt tänkande och social teori vid University of Leeds. Han har bland annat skrivit boken "Fundamental Fear" och är redaktör för antologin "Thinking Through Islamophobia".

FATIMA DOUBAKIL: Fatima Doubakil är en av Sveriges främsta experter inom fälten islamofobi och mänskliga rättigheter kopplat till rättssäkerhet i en post-9/11 värld. Hon sitter med i Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMRK) och var en av initativtagarna till Hijabuppropet.

ASHA BASHIR: Asha Bashir är en ung aktivist från Göteborg som varit en av initiativtagarna till dekolonial mobilisering i Sverige bland muslimer. Hon är aktiv både i det muslimska så väl som svensksomaliska civilsamhället.

SABRIN JAJA: Sabrin Jaja är en känd profil inom aktivism, främst för hennes roll som ordförande för organisationen Pantrarna. Sabrin är en frekvent föreläsare och paneldeltagare kring frågor om postkolonialism, aktivism, mobilisering, rasism och identitet.


DATUM & TID: 11 december 2016, kl 13.30 - 18.00

PLATS: Sal BE036, Pedagogen, Hus B, Läroverksgatan 15, Göteborgs Universitet.

OBS! ANMÄLAN KRÄVS!

Begränsat antal biljetter.

ARRANGÖRER:

  • Morayma

  • Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL)

  • Projektet Stå Upp.

SAMARBETSPARTNERS:

Ibn Rushd

Muslim Aid

Sveriges Förenade Muslimer

Projektet Stå Upp finansieras av MUCF.

För alla frågor, kontakta morayma.swe@gmail.com eller info@projektstaupp.se.

När: 11 december 2016 12:30 - 11 december 2016 17:00

Var: Pedagogen, Hus B, Läroverksgatan 15 / Göteborg

Arrangör: Morayma