Feministisk salong: Hur förverkliga den feministiska politiken?


Kom och lyssna på ett spännande samtal mellan Kerstin Alnebratt, doktor genusvetenskap, Carina Ohlsson, ordförande S-kvinnor, Cecilia Elving, styrelseledamot Liberala kvinnor och Lina Stenberg, Tankesmedjan Tiden. Samtalet leds av Monika Arvidsson, utredningschef på Tankesmedjan Tiden.

Anmälan är obligatorisk och görs här http://simplesignup.se/events/87301 senast 8/12 kl 17.

Den rödgröna regeringen har en uttalat feministisk ambition och politiken ska leda till större jämställdhet i samhället. Men hur ska detta göras? Är målsättningen för världens första feministiska regering realistisk eller är ambitionen för högt satt?

Tidigare i höstas kom nyheten att regeringen ska upprätta en särskild jämställdhetsmyndighet där jämställdhetspolitiken ska kanaliseras och bli verklighet, något som både lovordats och kritiserats.

Men är det här rätt väg att gå? Kommer det här leda till att vi får bättre jämställdhet i praktiken eller blir det ytterligare en dyr myndighet som egentligen inte leder någon vart.


Tidens Feministiska Salonger bjuder på brännande viktiga och roliga samtal om jämställdhet. Vi vill bända på normer, borra i fakta och leta vägar framåt.

Sjunk ner i en soffa, njut av en varm kopp glögg och ett hembakat, julinspirerat bakbord.

En eller flera gäster, med spännande kunskaper, inleder samtalet som sen släpps fritt för alla som vill delta.

Du behöver varken vara påläst eller medveten, ung eller kvinna. Du behöver bara vara nyfiken.

När: 9 december 2016 13:00 - 9 december 2016 14:30

Var: Citykonditoriet, Adolf Fredriks Kyrkogata 10, 3tr / Stockholm

Arrangör: Tankesmedjan Tiden