A Night for the Gyaldem


Haninge tjejjour anordnar tillsammans med gästproducenten Mariama Jobe “A night for the Gyaldems”.

Tjejer vågar inte ta plats eller synas på fritidsgården, pojkarna tar ifrån dem fotbollsplanen, flera av oss valde att inte räcka upp handen, teg, gjorde sig mindre. Det här eftersom flickor från en tidig ålder blir lärda att inte ta allt för mycket plats, att gör sig mindre. Vilka vi är hamnar oftast i skuggan. Vår självkänsla, vårt självförtroende och självkärlek tar skada. Att våga ta plats, stå upp för sig själv, och sina systrar är ett meddelande vi vill sprida med detta evenemang. Här får du vara dig själv ända ut i fingerspetsarna och tillsammans med andra systrar!

Vi bjuder på Pizza, Goodiebags ( först till kvarn ), gott och Ghäris som kommer slakta scenen med galen poesi. Halalslakt i all mening!

Ett evenemang av systrar, för systrar.

UPPTRÄDANDEN

-Amanda Delgado Glad

-Sumaya Abdulkadir

-Kelly Sika

-Jai Mbay

-Briar Ström Grant

-Iman Talabani

-Nattalie Ström Bunpuckdee

OPENSTAGE

Knacka på Mariamas axel under kvällens gång eller skriv upp dig på Open stagen listan ifall du är sugen på att stå på scen!

HANINGE TJEJJOUR

Du är aldrig ensam, det finns ett systerskap till hands. Haninge tjejjour stödjer och arbetar med alla som identifierar sig som tjejer i åldern 12-25 år. Arbetet sker i en feministisk anda samt utifrån principen ”hjälp till självhjälp”. Grundverksamheten består av en chatt som har öppet varannan torsdag mellan 19-21 och av mejlstöd. Ingen fråga är för liten eller för stor att ställa till oss! Vi finns här för dig, du är inte ensam!

Mer information hittar du på hemsidan: http://haningekvinnojour.se/tjejjour/

STREETGÄRIS

Ni vet vilka de är!

StreetGäris har över 7 000 medlemmar på Fb forumet och har växt sig till en av Sveriges största plattformar som symboliserar just systerskap. Syftet med StreetGäris är att ge kraft till varandra genom systerskap, inspiration och kompetensutbyte.

Deras värdegrund är att skapa en inkluderande gemenskap som bryter barriärer i relation till ålder, bakgrund och perspektiv; våra olikheter är våra styrkor. De verkar för kvinnors och icke-binäras* utveckling och empowerment med hela samhällets bästa i åtanke. Med ögonen på vinsten så strävar de efter att verka för ett jämlikt samhälle och vara en positiv och framåtsträvande kraft. I StreetGäris står gäri för alla medlemmar oavsett kön, både kvinnor och icke-binära. https://streetgaris.wordpress.com/

KVINNOSEPARATISKT

Du som är HBTQ, queer, trans, icke-binär är självfallet välkommen. Kvällen är öppen för alla de som inte definierar sig som män.

Ni vet hur vi gör i Jordbro.

GRATIS! GRATIS! GRATIS!

MEDARRANGÖRER

  • Gästproducent, Mariama Jobe

  • Haninge tjejjour, Sanna Holm och Valentina Martinez

  • Gästtalare, Bana Ghebrehiwot från StreetGäris

  • PORTEN

VÄGBESKRIVNING:

Ta pendeln mot Nynäshamn eller Västerhaninge från TC. Sätt er längst fram och kliv av i Jordbro. Från stationen kommer ni passera pressbyrån och gå nedåt mot centrum, Jordbros kulturhus ligger bakom fontänen i centrum. På baksidan av Jordbros kulturhus ligger ingången till PORTEN.

PORTEN ligger på Hurtings torg 2 i Jordbro centrum. Det är superlätt att hitta dit, vi sväääär!

När: 9 december 2016 17:00 - 9 december 2016 21:00

Var: Porten, Hurtigs Torg 2, Jordbro Centrum / Stockholm

Arrangör: Haninge tjejjour