Bokrelease: Den svenska vapenexporten


Sveriges vapenexport är omdebatterad och ifrågasatt. Vem bestämmer, vad gäller och hur fungerar handeln? Boken Den svenska vapenexporten reder ut begreppen kring myndigheterna, lagarna och politiken. Men berättar också om skandalerna och konsekvenserna, hur kulturarbetare och kungahus engageras för marknadsföring, och om hur fredsnationen Sverige blev en av de största vapenexportörerna per capita i världen.

Svenska Freds ger tillsammans med Leopard förlag ut en unik kartläggning av den svenska vapenhandeln. Kom och fira det med oss!

Plats: Brooklyn bar, Hornstulls strand 4, Stockholm.

Tid: 5 december kl 17:30 - 22:00

Under kvällen kan du lyssna till ett samtal mellan bokens författare Linda Åkerström och den granskande journalisten Sven Bergman (Uppdrag granskning, Kalla fakta m.fl.). Linda kommer också att finnas på plats för den som vill ha sin bok signerad.

Bandet Skånska ridskolan spelar live

DJ Lex Pope och DJ Japfather spelar skivor

Under kvällen delas också ett fredsstpiendium ut. En kväll du inte vill missa! Boken finns att köpa på plats för releasepris 200 kr. Du kan betala med kort, Swish eller kontant.

Svenska Freds bjuder på enklare tilltugg för de första gästerna! Baren är öppen och har ett gediget amerikansk ölutbud och fina alkoholfria alternativ för den som är törstig.

VÄLKOMMEN!

När: 5 december 2016 16:30 - 5 december 2016 21:00

Var: Bar Brooklyn, Hornstulls Strand 4 / Stockholm

Arrangör: Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen