Pensionsdebatten: Pensionsfrågans framtid


<><>

Den 30 nov bjuder vi in till ett panelsamtal med talespersoner från de partipolitiska ungdomsförbunden för att höra hur de ställer sig till pensioner och vad de vill se för pensionssystem.

Kom och ställ dina frågor och få en inblick i pensionsfrågans framtid!

Denna träff gör vi i samverka med studieförbundet NBV och föreningen Vildvuxen.

Övriga träffar hösten 2016:

Kom och lyssna till varför vi behöver ett nytt pensionssystem och inpireras av spännade gäster som vi snart annonserar om. Höstens första träff den 26 sep är fokuserad på att diskutera krav som vi vill se för ett förändrat system. Har du velat organisera dig i Pensionsrättvisa är det ett särskilt bra tillfälle att komma på.

<><>

Den 26 sep och 24 okt bjuder vi in till två träffar för att samtala om pensioner och vad vi kan göra för att organisera oss för ett jämlikt system. Dessa träffar gör vi ihop med studieförbundet ABF.

*SDs ungdomsförbund är inte inbjudet till samtalet då deras värdegrund inte går i linje med någon av medarragörernas värdegrund.

Syfte med Pensionsrättvisa:

Idag lever över 225000 personer i Sverige under EUs fattigdomsgräns, majoriteten av dessa är kvinnor. Grupper som riskerar att bli fattigpensionärer är funktionsnedsatta, utlandsfödda, personer som rasifieras, dem som har haft ett låglöneyrke, enbart kunnat få svarta jobb eller utan tjänstepension, varit sjukskriven, arbetslösa eller enbart haft möjlighet att arbeta deltid. Det tycker vi är oacceptabelt. Pensionsrättvisa arbetar för ett jämlika pensioner, att alla ska ha rätt till en värdig pension. Vi har inte tid att vänta.

Vad vill vi göra:

Genom folkbildning vill vi skapa opinion för ett rättvist och jämlikt pensionssystem och få verktyg för att överleva innan denna förändring är på plats.

Vilka är vi?

Pensionsrättvisa är ett initiativ startat genom Nätverket StreetGäris som tycker att pensionssystem idag är diskriminerande och vill att alla ska ha rätt till en värdig pension.

När: 30 november 2016 17:00 - 30 november 2016 19:00

Var: IOGT-NTO-gården i Klara, Klara Södra Kyrkogata 20 / Stockholm

Arrangör: Pensionsrättvisa, STREETGÄRIS, Föreningen Vildvuxen